Нашите каузи

ПОДКРЕПИ ДЕЦА ОТ БЕДНИ СЕМЕЙСТВА С ТЕТРАДКИ И УЧЕБНИ ПОСОБИЯ

Какво?
Сдружение "Василица" работи в сферата на неформалното образование и подпомага младежи в неравностойно положение от малките населени места в региона на Варна, деца, отглеждани от един родител, и други уязвими групи. За поредна година сдружението ще подкрепи деца и младежи от бедни семейства с тетрадки и учебни помагала. Усилията ще бъдат насочени към малките населени места. Целта е да се достигне до 50 деца от 1-ви клас, 50 деца от 2 и 3-ти клас, 30 деца от 4-ти клас, 30 деца от 5, 6 и 7-ми клас, 50 деца от 8, 9, 10, 11 и 12-ти клас.

Включи се в мисията, като изпратиш тетрадки, раници и учебни помагала на адрес: гр. Варна, 9000, ул. "Свобода" 33 или ги донесеш в офиса на сдружението.

телефон за контакти: 0886225222

Защо?
Все повече нараства броят на децата, които се отглеждат от един родител. Много от тези хора работят на една, две и три работи и все по-малко е времето, което прекарват с децата си. Детската бедност нараства и тази е една от причините децата да отпадат от образователната система. Много деца нямат с какво да отидат на училище, липсата на дрехи, тетрадки, а и понякога химикал е причината детето да не отиде на училище. Ние искаме да помогнем на тези деца (тези, за които знаем) да посещават училище и да имат възможност да променят съдбата си.

Кога?
Изпрати материали от 1 август до 10 септември.

Ако изпращаш пакет по пощата от организацията молим да е за сметка на изпращача

ПОДАРИ ЧЕТКА И ПАСТА ЗА ЗЪБИ НА ДЕЦА В НЕРАВНОСТОЙНО ПОЛОЖЕНИЕ 

Какво?
За втора поредна година Сдружение "Василица" организира събиране на четка и паста за зъби, които ще се раздадат в първия учебен ден на деца от малките населени места на област Варна. Целта за новата учебна година е да се повиши вниманието на децата (поне 150 на брой) от бедни семейства към основните здравословни навици, тъй като много от тях стават обект на изолация от съучениците си заради занижена лична хигиена.

Помогни ни в мисията колкото може повече деца от 1 до 12 клас да получат четка и паста за зъби и да се научат да полагат необходимите грижи за себе си.

Задължително е и четките, и пастите да са нови, в неотваряни опаковки.

Защо?
За голяма част от децата, които растат в много бедни семейства, устната хигиена често е сведена до минимум и няма нужда да изброяваме до колко и разнообразни проблеми води това - от лош дъх и подигравки до трайни затруднения в храненето. Помогни за повече красиви и здрави усмивки.

Кога?
Прати своя пакет между 1 август и 10 септември на адрес: гр. Варна, 9000, ул."Свобода" 33 или ни го донесете в офиса

тел за  връзка: 0886225222

Ако изпращаш пакет по пощата от организацията молим да е за сметка на изпращача.